Kvinner og alkohol

l_women-and-drinkingI dagens likestilte samfunn liker man ikke så godt å snakke om biologiske forskjeller mellom kjønnene, men i noen tilfeller er det viktig for egen helse å være klar over grunnleggende forskjeller mellom kvinner og menn. En viktig forskjell er at kvinner tåler alkohol dårligere enn menn – ikke bare i den betydning at de blir fortere full, men at de faktisk er mer utsatt for helseskader ved elevert alkoholinntak. Dette er ikke bare et resultat av at kvinner fysisk er mindre enn menn. Selv om kvinner og menn veier like mye, vil kvinnene oppleve større effekt og potensielt større skade enn mennene. Det skyldes at måten alkoholen blir tatt opp i kroppen på er forskjellig hos kjønnene.

Kvinnens og mannens kropp er sammensatt ulikt; blant annet har en kvinne mindre kroppsvæske enn en mann. Det gir større konsentrasjon av alkohol når man drikker. Hormonene har også innvirkning. Derfor er det i et helsemessig perspektiv svært uklokt med likestilt alkoholkonsum. Kvinnen bør, som tommelfingerregel, bare drikke halvparten av mannen – for eksempel ett glass når mannen tar to, og mer enn det bør ingen av dem drikke. Ikke bare tar det kortere tid for kvinner å få helseskader av lik mengde alkohol, kvinner blir også mye raskere avhengig.

Dersom en kvinne drikker to glass vin om dagen, vil hun faktisk ha høy risiko for å få rusproblemer. Det høres lite ut, og det er nettopp derfor det er viktig å få denne informasjonen ut til kvinner. Generelt er det ikke noen god idé å drikke alkohol hver dag. Å ta til seg mannlige drikkemønstre med 10 øl i løpet av en fredagskveld er svært betenkelig og potensielt farlig for en ung kvinne. En kvinne som drikker mer enn 5 øl tar en ganske stor risiko. Da er det bedre å greie seg med ett glass vin og heller ha det litt morsomt med spill, nettcasino247.com er åpent hele døgnet og kan være et aktuelt alternativ. Det er likevel vanskelig å si når drikkingen går over i alkoholmisbruk. Forskning viser nemlig svært store individuelle forskjeller i toleranse, skadevirkninger, og funksjon i dagliglivet.